Druhý ročník projektu „Pestrá strava“ úspešne pokračuje!

Prihláste sa!

Cieľom projektu Pestrá strava, ktorý už 5. rokom funguje v Českej republike, je odporučiť a zaradiť kvalitné potraviny a pokrmy bez zbytočnej chémie do školských jedální a bufetov a zábavnou formou meniť stravovacie návyky detí. Zbytočnou chémiou rozumieme konzervanty, umelé sladidlá, farbivá a glutaman, teda látky, ktoré by kvalitné potraviny pre deti nemali obsahovať.

Projekt má ambíciu naučiť deti orientovať sa v ponuke potravín a aktívne ich zapojiť do procesu prípravy jedla. Výsledkom je aktivita, ktorá ich baví a prináša konkrétne výsledky – deťom jedlo chutí, desiate sú zahrnuté do ponuky jedální alebo bufetov a dieťa túto informáciu odovzdáva rodine formou konkrétnych receptov, na ktorých príprave sa aktívne podieľa.

 

Projekt Pestrá strava vychádza zo skúseností získaných v priebehu štyroch rokov v Českej republike. Tam sa do projektu zapojili už stovky škôl. Počas minulého roka sa tento projekt úspešne implementoval aj na Slovensku a do tejto skvelej a zdraviu prospešnej aktivity sa zapojilo niekoľko škôl za účasti fundovaných odborníkov na výživu – členov Aliancie výživových poradcov Slovenska.

So začiatkom ďalšieho školského roka sa začínajú pripravovať ďalšie projektové dní v školách a tak je možné sa do tohto projektu zapojiť. Či už ste škola alebo kvalifikovaný výživový poradca, neváhajte a urobte niečo pre deti v slovenských školách i Vy!

Oslovte koordinátorku projektu „Pestrá strava“ na Slovensku, dlhoročnú odborníčku na oblasť výživy – Ing. Miriam Varšovú (+421 902 781 628) a pridajte sa k nám!

Tešíme sa na Vás!